Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Uw pensioen

Vroeg starten is echt belangrijk

Voor uzelf

Als u met werken begint lijkt uw pensioenleeftijd nog erg ver weg. Dat snappen wij. Maar als u een goed pensioen wilt opbouwen moet u vroeg beginnen.

Voor uw personeel

Heeft u een eigen praktijk, dan is het belangrijk om voor uw personeel een goede oude-dag voorziening te realiseren.

Startend medicus

De meeste medici moeten zich verplicht aanmelden bij een beroepsgroep gebonden pensioenfonds. Bijvoorbeeld huisartsen en medisch specialisten.

Niet voor alle medici is zo’n regeling ingesteld. Zorg dat u weet wat u moet doen om straks ook na uw pensioen optimaal van het leven te genieten.

Werkgever (eigen praktijk)

Als werkgever is het een goede zaak om een pensioenregeling voor uw personeel te regelen. Alleen al omdat u graag goed voor uw werknemers wilt zorgen. Daar zijn verschillende oplossingen voor.

Wat komt daar allemaal bij kijken,  hoe moet u dit aanpakken en belangrijker, wat gaat dat allemaal kosten.

DGA, maatschap, vennootschap en BV

Het regelen van een pensioen voor een DGA is wat gecompliceerder. Dit zijn ingewikkelde constructies met veranderende wetgeving. Het is belangrijk dat u gedegen advies inwint.

Hetzelfde geldt overigens voor een maatschap, een vennootschap en een BV.

Raadgevers Pensioen? Wie zijn dat

Het bedrijf Raadgevers Pensioen is ontstaan uit het samengaan van BNL Pensioen Beheer en de pensioenafdeling van Raadgevers Kuijkhoven. Raadgevers Pensioen is een zelfstandig bedrijf dat zich richt op het MKB en medici.

Pensioenspecialist in huis

Zij adviseren over pensioenregelingen voor DGA en voor personeel van bijvoorbeeld een eigen praktijk. Een voordeel voor onze klanten. Wij kunnen gebruik maken van de specialistische kennis van Raadgevers Pensioen.

Ik spreek regelmatig medici die dan wel voor zichzelf dan wel voor hun personeel een pensioenregeling overwegen. Een pensioenregeling heb je niet een twee drie opgetuigd. Het gaat eigenlijk altijd om maatwerk.

Als u voor het eerst aan de slag gaat als ZZP er, dan is het gelukkig een stuk eenvoudiger. Maar niet minder belangrijk. Snel starten scheelt u zorgen in de toekomst.

Peter van den Broek

Do’s en Don’ts pensioen

Do’s

 • start op tijd
 • zorg voor vinger aan de pols
 • kijk naar de mogelijkheden om het pensioen aan te passen aan de groei
 • let op eventueel verplicht beroepsgebonden pensioenfonds
 • laat u goed adviseren of pensioenregeling financieel verantwoord is
 • let op de wettelijke kaders

Don’ts

 • start geen regeling op zonder advies van een wft pensioenadviseur
 • verander nooit eenzijdig een bestaande regeling
 • vermijd pensioenbreuk
 • denk niet, dat komt later wel
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact