Woonhuis- en Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt de kosten van beschadigde spullen in je woonhuis. Een woonhuisverzekering dekt de schade aan het huis zelf. Dat is wel zo prettig, het vervangen van je inboedel of een grote reparatie aan je woning kan behoorlijk in de papieren lopen.
Je kunt de verzekeringen voor je woonhuis en inboedel beide bij ons afsluiten, dat bespaart kosten en wij kunnen je bij schade goed begeleiden. Daarnaast heb je geen gaten in de dekking of een onnodige overlap.
Inboedel
Een inboedelverzekering is voor alle spullen die los in jouw huis zitten.
Je moet dan denken aan je meubels, keukenapparatuur en de televisie in de woonkamer. Maar ook je kleding, de dure vaas op het buffet en het buffet zelf.
Wanneer je bijvoorbeeld waterschade hebt en je nieuwe tv meubel is geruïneerd, dan ben je blij met een up-to-date inboedelverzekering.
Actualiseren
Het is belangrijk dat je regelmatig je verzekeringen actualiseert. Leegstand, grote uitgaven, een verbouwing en dergelijke zijn belangrijke ontwikkelingen waar je je verzekeraar tijdig over moet informeren. De regels hiervoor staan in de verzekeringsvoorwaarden.
Ook wanneer je regelmatig een inboedel- en/of herbouwwaardemeter invult kun je problemen vermijden. Een waardemeter vraagt naar belangrijke gegevens voor het vaststellen van het te verzekeren bedrag.
Woonhuis
Een opstalverzekering (of woonhuisverzekering) dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Heb je bijvoorbeeld vorst- of brandschade? Dan ben je blij met je goede woonhuisverzekering hebt gesloten. Want je wilt zo snel mogelijk de schade (laten) herstellen.
Een woonhuisverzekering verzekert niet alleen muren, het dak, vaste vloeren, maar ook je keuken, en andere zaken die nagelvast aan het huis zitten.
Tip
Kijk altijd goed naar de voorwaarden, hierin staat ook omschreven wat niet verzekerd is. Natuurlijk kan je adviseur je hierbij goed van dienst zijn. Hij of zij weet hoe het werkt.
Tip
Breng zelf in kaart wat jouw bijzondere bezittingen zijn, met de prijs. De lijst geeft je een goed overzicht. Voor grote uitgaven kun je overwegen om bonnetjes, aankoopbewijzen of andere waardebepalingen te bewaren, of je maakt een foto van je meest waardevolle spullen.
Tip
Kijk altijd goed naar de voorwaarden, hierin staat ook omschreven wat niet verzekerd is. Natuurlijk kan je adviseur je hierbij goed van dienst zijn. Hij of zij weet hoe het werkt.