Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Ik ben arbeidsongeschikt, wat nu?

Gevolgen voor de praktijk

U bent de drijvende kracht achter uw praktijk. Als u (tijdelijk) niet meer kunt werken door ziekte of een ongeval heeft dit direct gevolgen. U bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt, of misschien wel volledig.

U wilt een vangnet

U wordt gemist in uw praktijk. Er moet dus vervanging worden geregeld én betaald. Ook wilt u een vangnet voor het geval u blijvend arbeidsongeschikt wordt. De overheid heeft niets voor u geregeld. Kortom, u heeft een AOV nodig.

Wilt u meer weten, laat u adviseren

Persoonlijke begeleiding

Wij kennen u, uw situatie en uw sector. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij u ook helpen als u arbeidsongeschikt wordt.

Wij verzorgen de eerste opvang, geven uitleg over de procedure en informeren uw verzekeraar. Wij maken een dossier aan, checken de dekking, monitoren de schadeprocedure en controleren de schade-uitkeringen. Tevens fungeren wij als sparringpartner voor uw gesprekken met een arbeidsdeskundige, keurend arts en anderen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over uw eigen situatie en een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Wij staan voor u klaar.

andere verzekeringen

Beheer van uw product

Wij adviseren u over wijzigingen die u wilt of moet doorvoeren en regelen dit. Wij controleren of uw AOV nog aansluit bij uw situatie. Wij houden voor u belangrijke data in de gaten. En op uw verzoek maken wij een quickscan van uw persoonlijke situatie en kunt u onze mening vragen of een offerte voor een andere AOV.

U kunt ons betalen op basis van ons uurtarief. Het is ook mogelijk het beheer van uw producten onder te brengen in een abonnement. Voordeliger ook. Met een AOVMonitor regelt u het beheer van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken

De keuze is groot

Er zijn veel verzekeraars die verschillende soorten AOV’s aanbieden. Maar bij welke verzekeraar moet u zijn? Wat is de dekking? Hoe zit het met zwangerschap? Biedt de AOV dekking voor uw beroep of voor passende arbeid? Om al deze vragen te beantwoorden en de financiële gevolgen van uw keuzes inzichtelijk te maken heeft u deskundig advies nodig. Zeker omdat u een AOV vaak voor langere tijd afsluit en het een kostbare verzekering is.

Wilt u meer weten over de verschillende verzekeraars en wat zij bieden? Bekijk onze voorwaardenvergelijking.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Per beroepsgroep

Een AOV is een kostbare verzekering. Wat een AOV precies kost is sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt. Gelukkig is de premie die u voor een AOV betaalt fiscaal aftrekbaar. Een eventuele uitkering is wel belast.

Natuurlijk heeft u veel vragen. Welke verzekering moet ik sluiten en waar moet ik op letten? Wat is de premie en hoe zit het met de premievrijstelling arbeidsongeschiktheid? Wat past bij mijn situatie en omstandigheden? Uw adviseur kan u helpen.

U vind hier vergelijkingen van premies van een aantal aanbieders:

voor huisartsen 30 jaar eindleeftijd 67 jaar

voor huisartsen 35 jaar eindleeftijd 67 jaar

voor tandarts/mondarts 25 jaar eindleeftijd 67 jaar

voor tandarts/mondarts 35 jaar eindleeftijd 67 jaar

voor medisch specialisten 32 jaar eindeleeftijd 67

voor medisch specialisten 37 jaar eindeleeftijd 67

voor dierenartsen gezelschapsdieren 30 jaar eindleeftijd 67

voor dierenartsen gezelschapsdieren 40 jaar eindleeftijd 67

voor dierenartsen landbouwhuisdieren 30 jaar eindleeftijd 67

voor dierenartsen landbouwhuisdieren 40 jaar eindleeftijd 67

Uw inkomen op peil

Een AOV sluit u af voor een lange tijd. Misschien wel tot uw 67ste. In die tijd kan veel gebeuren. Ziekte of arbeidsongeschiktheid, een gewijzigd inkomen, een andere baan of nieuwe wetgeving. Onze AOV Monitor houdt vinger aan de polis en onderneemt actie als dat nodig is. Daardoor zijn uw zaken op orde en zullen ze dat ook blijven. Voorkomen is en blijft beter dan genezen.

Lees in deze productwijzer meer over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact