Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Praktijkbegeleiding

Wij geven u advies bij uw eerste stappen als medicus, tijdens uw verdere loopbaan en bij beëindiging van uw werkzaamheden.

Starten als medicus

Hulp bij je eerste stappen

Voor elke arts zijn het zetten van de eerst stappen spannend. Er moeten namelijk veel beslissingen worden genomen.

Ga je werken in als zelfstandig opdrachtnemer of misschien gewoon in loondienst? Moet er een administratie worden opgezet en hoe doe je dat dan? Kloppen de contracten juridisch en fiscaal? Zijn uw risico’s voldoende afgedekt of moet u zich nog extra verzekeren? Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijke financiële huishouding in orde is?

Wij adviseren je over deze en vele andere vragen op het moment dat je gaat starten.

Vestigen en samenwerken?

Hulp bij opzetten praktijk

Wilt u een eigen praktijk beginnen, een bestaande praktijk overnemen of samenwerken, dan komt daar veel bij kijken.

Wij begeleiden al sinds 1974 medici bij het vestigingen en samenwerkingen. Daarbij bekijken wij voor u of het financieel haalbaar is, adviseren wij u over de hiermee gepaard gaande risico’s, helpen u met onderhandelingen en leggen gemaakte afspraken voor u vast.

Wij weten hoe de processen verlopen, hebben de knowhow in huis en kunnen u de juiste weg wijzen en bieden u persoonlijke begeleiding in dit complexe en spannende traject.

Praktijk neerleggen

Hulp bij overdragen praktijk

Bij iedere praktijkhouder komt er een moment dat u uw praktijk gaat neerleggen, omdat u wilt genieten van een welverdiend pensioen of omdat u een ander pad wilt gaan bewandelen.

Er komt dan veel op u af. Hoe regelt u de opvolging? Wat is de beste manier om uw praktijk te staken? Welke gevolgen heeft dat voor uw fiscale en financiële positie? Welke vergoeding kunt u vragen? Is het verstandig nog iets te regelen voor uw pensioen?

Wij geven u graag advies over de beëindiging van uw praktijk, waarbij de nadruk ligt op de financiële, fiscale en juridische afwikkeling.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Voor alle vragen over praktijkbegeleiding kunt u terecht bij onze praktijkadviseurs.

Wij staan u graag te woord.

Onze dienstverlening

Begeleiding on-demand

Bij advies over starten, vestigen, samenwerken en praktijkbeëindiging nemen wij de kosten van de intake voor onze rekening.

Tijdens of na het intakegesprek doen wij u een voorstel over de kosten van begeleiding. Dit is afhankelijk van (de complexiteit van) het adviesvraagstuk.

Vraag onze adviseurs hierna.

StartersCoach

De StartersCoach is een adviesabonnement voor de startende medisch ondernemer, waarmee je tegen gereduceerd tarief  2 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden bij het opstarten van jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs

AdviesCoach

De AdviesCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – 3,5 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

PraktijkCoach

De PraktijkCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor privé of voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

Wij hebben dan jaarlijks een persoonlijk adviesgesprek, waarna u 3 (Standaard), 5 (Gemak) of 7 (Uitgebreid) uren vrij kunt besteden.

Documenten

Lees hier meer over onze dienstverlening ten aanzien van praktijkbegeleiding, waaronder:

 • onze dienstenwijzer;
 • onze privacyverklaring;
 • onze algemene voorwaarden.
Laatste nieuws
 •  

  Feminisering binnen de diergeneeskunde en de invloed hiervan op ondernemerschap

  In een eerder artikel ( 18 maart j.l.) heeft u kunnen lezen over onze stagiaire Ilonka Wahl. Inmiddels heeft zij het onderzoek voor haar master afgerond. In dit artikel leest u een samenvatting van haar bevindingen. Het gehele artikel kunt u via deze pagina inzien of downloaden.

  Lees Meer...

 •  

  Onbezorgd op vakantie

  Onbezorgd op vakantie gaan begint natuurlijk met een topbestemming. Dat is op zich al een hele klus. Maar heeft u uw vakantieplekje gekozen dan is het ook tijd om even na te denken over de bescherming van uw vakantieplezier met een reisverzekering.Veel van onze klanten hebben al een doorlopende reisverzekering. Maar voor wie ( nog ) niet goed verzekerd is vindt u hier wat tips.

  Lees Meer...

 •  

  Sparen? Beleggen? Begin eerst eens met geld opzij zetten

  Als wij praten met jonge cliënten over het opbouwen van vermogen leggen wij altijd uit dat het in de eerste jaren niet uitmaakt wat je doet (sparen, beleggen of aflossen), maar juist dát je wat doet en dat het stelselmatig wordt gedaan.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact