Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Praktijkbegeleiding

Wij geven u advies bij uw eerste stappen als medicus, tijdens uw verdere loopbaan en bij beëindiging van uw werkzaamheden.

Starten als medicus

Hulp bij je eerste stappen

Voor elke arts zijn het zetten van de eerst stappen spannend. Er moeten namelijk veel beslissingen worden genomen.

Ga je werken in als zelfstandig opdrachtnemer of misschien gewoon in loondienst? Moet er een administratie worden opgezet en hoe doe je dat dan? Kloppen de contracten juridisch en fiscaal? Zijn uw risico’s voldoende afgedekt of moet u zich nog extra verzekeren? Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijke financiële huishouding in orde is?

Wij adviseren je over deze en vele andere vragen op het moment dat je gaat starten.

Vestigen en samenwerken?

Hulp bij opzetten praktijk

Wilt u een eigen praktijk beginnen, een bestaande praktijk overnemen of samenwerken, dan komt daar veel bij kijken.

Wij begeleiden al sinds 1974 medici bij het vestigingen en samenwerkingen. Daarbij bekijken wij voor u of het financieel haalbaar is, adviseren wij u over de hiermee gepaard gaande risico’s, helpen u met onderhandelingen en leggen gemaakte afspraken voor u vast.

Wij weten hoe de processen verlopen, hebben de knowhow in huis en kunnen u de juiste weg wijzen en bieden u persoonlijke begeleiding in dit complexe en spannende traject.

Praktijk neerleggen

Hulp bij overdragen praktijk

Bij iedere praktijkhouder komt er een moment dat u uw praktijk gaat neerleggen, omdat u wilt genieten van een welverdiend pensioen of omdat u een ander pad wilt gaan bewandelen.

Er komt dan veel op u af. Hoe regelt u de opvolging? Wat is de beste manier om uw praktijk te staken? Welke gevolgen heeft dat voor uw fiscale en financiële positie? Welke vergoeding kunt u vragen? Is het verstandig nog iets te regelen voor uw pensioen?

Wij geven u graag advies over de beëindiging van uw praktijk, waarbij de nadruk ligt op de financiële, fiscale en juridische afwikkeling.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Voor alle vragen over praktijkbegeleiding kunt u terecht bij onze praktijkadviseurs.

Wij staan u graag te woord.

Onze dienstverlening

Begeleiding on-demand

Bij advies over starten, vestigen, samenwerken en praktijkbeëindiging nemen wij de kosten van de intake voor onze rekening.

Tijdens of na het intakegesprek doen wij u een voorstel over de kosten van begeleiding. Dit is afhankelijk van (de complexiteit van) het adviesvraagstuk.

Vraag onze adviseurs hierna.

StartersCoach

De StartersCoach is een adviesabonnement voor de startende medisch ondernemer, waarmee je tegen gereduceerd tarief  2 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden bij het opstarten van jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs

AdviesCoach

De AdviesCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – 3,5 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

PraktijkCoach

De PraktijkCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor privé of voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

Wij hebben dan jaarlijks een persoonlijk adviesgesprek, waarna u 3 (Standaard), 5 (Gemak) of 7 (Uitgebreid) uren vrij kunt besteden.

Documenten

Lees hier meer over onze dienstverlening ten aanzien van praktijkbegeleiding, waaronder:

 • onze dienstenwijzer;
 • onze privacyverklaring;
 • onze algemene voorwaarden.
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact