Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Praktijkbegeleiding

Wij geven u advies bij uw eerste stappen als medicus, tijdens uw verdere loopbaan en bij beëindiging van uw werkzaamheden.

Starten als medicus

Hulp bij je eerste stappen

Voor elke arts zijn het zetten van de eerst stappen spannend. Er moeten namelijk veel beslissingen worden genomen.

Ga je werken in als zelfstandig opdrachtnemer of misschien gewoon in loondienst? Moet er een administratie worden opgezet en hoe doe je dat dan? Kloppen de contracten juridisch en fiscaal? Zijn uw risico’s voldoende afgedekt of moet u zich nog extra verzekeren? Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijke financiële huishouding in orde is?

Wij adviseren je over deze en vele andere vragen op het moment dat je gaat starten.

Vestigen en samenwerken?

Hulp bij opzetten praktijk

Wilt u een eigen praktijk beginnen, een bestaande praktijk overnemen of samenwerken, dan komt daar veel bij kijken.

Wij begeleiden al sinds 1974 medici bij het vestigingen en samenwerkingen. Daarbij bekijken wij voor u of het financieel haalbaar is, adviseren wij u over de hiermee gepaard gaande risico’s, helpen u met onderhandelingen en leggen gemaakte afspraken voor u vast.

Wij weten hoe de processen verlopen, hebben de knowhow in huis en kunnen u de juiste weg wijzen en bieden u persoonlijke begeleiding in dit complexe en spannende traject.

Praktijk neerleggen

Hulp bij overdragen praktijk

Bij iedere praktijkhouder komt er een moment dat u uw praktijk gaat neerleggen, omdat u wilt genieten van een welverdiend pensioen of omdat u een ander pad wilt gaan bewandelen.

Er komt dan veel op u af. Hoe regelt u de opvolging? Wat is de beste manier om uw praktijk te staken? Welke gevolgen heeft dat voor uw fiscale en financiële positie? Welke vergoeding kunt u vragen? Is het verstandig nog iets te regelen voor uw pensioen?

Wij geven u graag advies over de beëindiging van uw praktijk, waarbij de nadruk ligt op de financiële, fiscale en juridische afwikkeling.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Voor alle vragen over praktijkbegeleiding kunt u terecht bij onze praktijkadviseurs.

Wij staan u graag te woord.

Onze dienstverlening

Begeleiding on-demand

Bij advies over starten, vestigen, samenwerken en praktijkbeëindiging nemen wij de kosten van de intake voor onze rekening.

Tijdens of na het intakegesprek doen wij u een voorstel over de kosten van begeleiding. Dit is afhankelijk van (de complexiteit van) het adviesvraagstuk.

Vraag onze adviseurs hierna.

StartersCoach

De StartersCoach is een adviesabonnement voor de startende medisch ondernemer, waarmee je tegen gereduceerd tarief  2 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden bij het opstarten van jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs

AdviesCoach

De AdviesCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – 3,5 adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

PraktijkCoach

De PraktijkCoach is een adviesabonnement voor de medisch ondernemer, waarmee je – tegen gereduceerd tarief  – adviesuren inkoopt die je vrij kunt besteden voor privé of voor jouw onderneming aan advies, begeleiding en beheer door onze adviseurs.

Wij hebben dan jaarlijks een persoonlijk adviesgesprek, waarna u 3 (Standaard), 5 (Gemak) of 7 (Uitgebreid) uren vrij kunt besteden.

Documenten

Lees hier meer over onze dienstverlening ten aanzien van praktijkbegeleiding, waaronder:

 • onze dienstenwijzer;
 • onze privacyverklaring;
 • onze algemene voorwaarden.
Laatste nieuws
 •  

  Compensatieregeling zwangerschaps- en bevallingsuitkering

  Vanwege een wijziging in de Wazo in mei 2005, verviel de zwangerschap,- en bevallingsuitkering voor de vrouwelijke zelfstandige. Vanaf juni 2008 kregen zij opnieuw recht op een uitkering vanuit de ZEZ. De vrouwen in de periode tussen mei 2005 en juni 2008 konden dus geen aanspraak doen op een zwangerschapsuitkering. Minister Koolmees heeft daarvoor de compensatieregeling in het leven geroepen.

  Lees Meer...

 •  

  Veranderingen in de wet geboorteverlof op til

  In februari heeft de Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees een wetsvoorstel gepresenteerd waarin de partner recht krijgt op meer verlof bij de geboorte van een baby. Nu krijgen partners na de geboorte nog 2 dagen betaald verlof, maar vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat de partner een hele week verlof krijgt.

  Lees Meer...

 •  

  DBA tot 1 januari 2020 in de ijskast

  De wet die een einde moest maken aan schijnzelfstandigheid wordt tot 2020 in de ijskast gezet. Daarna moet nieuwe wetgeving klaar zijn. Dat schrijven minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Snel (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. De handhaving van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) was eerder al opgeschort tot 1 juli van dit jaar.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact