Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg
Peter van Brakel

Adviseur voor dierenartsen

Ontzorgen

Als praktijkadviseur adviseer ik bij belangrijke keuzes zoals de overname van een dierenartspraktijk, een associatie in een maatschap, het starten van een vrije vestiging of de koop van een woning. Ik verzorg een gedegen financieel plan en begeleid het gehele traject, zodat de dierenarts ontzorgd aan het werk kan. Hierbij hanteer ik het motto ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’.

Het ontzorgen gaat ook daarna verder in de vorm van persoonlijke begeleiding, zodat afgewogen keuzes gemaakt kunnen worden over bedrijfsvoering en andere managementzaken.

Naast het directe advies geef ik ook graag workshops en lezingen. Ook schrijf ik graag artikelen voor onder andere de website over zaken die met mijn werk en de dierenartswereld te maken hebben. Bijvoorbeeld over ketenvorming.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd speel ik trompet, loop hard, lees een boek of geniet ik van lekker eten met een mooie wijn in goed gezelschap. Ik woon samen met Sigrid en dochter Mare in Utrecht. Sinds 2002 ben ik praktijkadviseur voor met name dierenartsen. Sinds 2013 werk ik bij Raadgevers Kuijkhoven.

Recente artikelen

Ontwikkelingen in de veterinaire praktijk, najaar 2017

Ontwikkelingen in de veterinaire praktijk, najaar 2017

Sinds medio 2015 ontwikkelen zich ketens binnen de veterinaire wereld. Deze ketens benaderen eigenaren met de vraag of zij hun praktijk willen verkopen. Zo willen zij een veterinair imperium opbouwen, om dit eventueel weer met stevige winst door te verkopen.

Lees meer

Raadgevers op het Utrecht Vet Event 2017

Raadgevers op het Utrecht Vet Event 2017

Zoals verwacht was het Utrecht Vet Event weer een zeer geslaagde dag. Hoogwaardige sprekers en een prima sfeer. Eten en drinken was inclusief en uiterst goed verzorgd. Er was veel ruimte om met ons bekende en onbekende dierenartsen te spreken over wat er gebeurt rondom het vak.

Lees meer

Grip op je praktijk: managementinformatie voor de dierenarts

Grip op je praktijk: managementinformatie voor de dierenarts

Met welk facturatie- en informatiesysteem je ook werkt, één ding hebben ze allemaal gemeen: ze bevatten enorm veel informatie. Informatie die je in principe kunt gebruiken om meer inzicht in je onderneming te krijgen, en waar gewenst je beleid bij te sturen. Hiervoor moet je wel de juiste informatie boven tafel krijgen. Het liefst samengevat in heldere kengetallen. Dit was tot nu toe een behoorlijke uitdaging voor de meeste praktijkhouders.

Lees meer

Ketenvorming update: investeringsmaatschappijen

Ketenvorming update: investeringsmaatschappijen

Hoe staat het met de ketenvorming in de dierenartsenpraktijk? Onlangs is Evidensia samengegaan met het Britse IVC; wat betekent dat eigenlijk? Wat betekent de komst van ketens voor jou en jouw praktijk? Wat is je praktijk je waard? Laat je als praktijkeigenaar voorlichten en voorrekenen wat er in en met jouw praktijk mogelijk is en bepaal welke richting je met je praktijk op wenst te gaan.

Lees meer

Ketenvorming dierenartsen, vooruitkijken 2017

Ketenvorming dierenartsen, vooruitkijken 2017

Artikel Peter van BrakelIn februari 2016 schreef ik over mijn bevindingen ten aanzien van de ketenvorming in Nederland door buitenlandse investeerders. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er sindsdien - aan de oppervlakte in ieder geval - niet zo veel gebeurd.

Lees meer

Peerdepieten 2016 mooiste paar

Peerdepieten 2016 mooiste paar

Lekker genieten van het door Raadgevers Kuijkhoven gesponsorde verblijf in het Kurhaus in Scheveningen. Winnaars Sara en Jasper een weekendje weg in dit mooie hotel aan het strand.

Lees meer

Masteravond Dierenarts in Praktijk

Masteravond Dierenarts in Praktijk

Op dinsdagavond 8 november 2016 organiseert Raadgevers Kuijkhoven samen met de DSK de jaarlijkse masteravond 'Dierenarts in Praktijk'.

Lees meer

DSK Peerdepieten

DSK Peerdepieten

De editie van de DSK Peerdepieten 2016 was in april op de renbaan in Wolvega. Ieder jaar wordt zo de verjaardag van de Diergeneeskundige Studenten Kring feestelijk herdacht. Een onderdeel van de dag is de verkiezing van het mooiste paar.

Lees meer

Ketenvorming is HOT!

Ketenvorming is HOT!

Na de instore dierenartspraktijk is er alweer een nieuwe ontwikkeling in de dierenartsenwereld. De ketenvorming. Tijd voor de dierenarts om zijn positie te bepalen.

Lees meer

Concurrentie van de tuincentrumdierenarts

Concurrentie van de tuincentrumdierenarts

Veterinair Nederland is volop in beweging. Tijdens de Dactari/Icovet-managementweek van dit voorjaar in Fiss (Oostenrijk) is in de vorm van intercollegiaal overleg gesproken over de ontwikkelingen in Nederland en het praktijkmanagement wat daarmee samenhangt. Een van de grootste uitdagingen bleek de opkomst van de dierenartsenpraktijken in tuincentra en dierenwinkels.

Lees meer


10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  Feminisering binnen de diergeneeskunde en de invloed hiervan op ondernemerschap

  In een eerder artikel ( 18 maart j.l.) heeft u kunnen lezen over onze stagiaire Ilonka Wahl. Inmiddels heeft zij het onderzoek voor haar master afgerond. In dit artikel leest u een samenvatting van haar bevindingen. Het gehele artikel kunt u via deze pagina inzien of downloaden.

  Lees Meer...

 •  

  Onbezorgd op vakantie

  Onbezorgd op vakantie gaan begint natuurlijk met een topbestemming. Dat is op zich al een hele klus. Maar heeft u uw vakantieplekje gekozen dan is het ook tijd om even na te denken over de bescherming van uw vakantieplezier met een reisverzekering.Veel van onze klanten hebben al een doorlopende reisverzekering. Maar voor wie ( nog ) niet goed verzekerd is vindt u hier wat tips.

  Lees Meer...

 •  

  Sparen? Beleggen? Begin eerst eens met geld opzij zetten

  Als wij praten met jonge cliënten over het opbouwen van vermogen leggen wij altijd uit dat het in de eerste jaren niet uitmaakt wat je doet (sparen, beleggen of aflossen), maar juist dát je wat doet en dat het stelselmatig wordt gedaan.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact