Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Dossier ketenvorming

Ketenvorming is HOT in de medische wereld! Er wordt met enige regelmaat over geschreven. U vindt hier de artikelen die wij hierover hebben gepubliceerd.

Ketenvorming: ontwikkelingen in de veterinaire praktijk, najaar 2017

Tijd is geld, maar voor wie?

7 december 2017

Sinds medio 2015 ontwikkelen zich ketens binnen de veterinaire wereld. Deze ketens benaderen eigenaren met de vraag of zij hun praktijk willen verkopen. Zo willen zij een veterinair imperium opbouwen, om dit eventueel weer met stevige winst door te verkopen.

Ketenvorming update: investeringsmaatschappijen

En wat is je praktijk je waard?

12 april 2017

Onlangs is Evidensia samengegaan met het Britse IVC; wat betekent dat eigenlijk? Wat betekent de komst van ketens voor jou en je praktijk?  Wat is jouw praktijk je waard?

Laat je als praktijkeigenaar voorlichten en voorrekenen wat er in en met jouw praktijk mogelijk is en bepaal welke richting je met je praktijk op wenst te gaan.

Ketenvorming in Nederland

14 november 2016

Vooruitkijken naar 2017huskies-273409_640

Peter van Brakel

In februari 2016 schreef ik over mijn bevindingen ten aanzien van de ketenvorming in Nederland door buitenlandse investeerders (Evidensia, AniCura, CVS en DGN). Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er sindsdien aan de oppervlakte in ieder geval niet zo veel gebeurd.

Mijn collega-praktijkadviseurs Robert Meijer en Philip Jaspers en ik krijgen uiteenlopende adviesvragen van dierenartsen in het kader van ketenvorming.

Binnen Raadgevers hebben wij de ketenvorming in de tandartsen- en apothekersmarkt al van dichtbij meegemaakt. We kennen het klappen van de zweep! Er zijn voorbeelden van succes, gematigd succes en falen bekend. Het tegenhouden van deze ontwikkeling is geen optie, kansen zien en daarop inspelen is het devies. Peter van Brakel – praktijkadviseur dierenartsen.

22 maart 2016

Ketenvorming in Veterinair Nederland is hot!

Over ‘haastige spoed’, zin en onzin van overgenomen worden

Heeft u het artikel in het FD over de ontwikkelingen in de mondzorg gelezen? Voor u waarschijnlijk geen nieuws, maar het artikel geeft een goede beschrijving van een trend die al langer zichtbaar is. Niet alleen in de mondzorg, maar ook in de dierenartsensector.

17 februari 2016

Ketens rukken op in de Nederlandse tandzorg

Artikel geschreven door Peter van Brakel gepubliceerd in het officiële tijdschrift van de KNMvD: het Tijdschrift voor Diergeneeskunde nr. 8

augustus 2015

Concurrentie van de tuincentrum dierenarts

Starterstips

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Dossier Ketenvorming
Laatste nieuws
 •  

  Feminisering binnen de diergeneeskunde en de invloed hiervan op ondernemerschap

  In een eerder artikel ( 18 maart j.l.) heeft u kunnen lezen over onze stagiaire Ilonka Wahl. Inmiddels heeft zij het onderzoek voor haar master afgerond. In dit artikel leest u een samenvatting van haar bevindingen. Het gehele artikel kunt u via deze pagina inzien of downloaden.

  Lees Meer...

 •  

  Onbezorgd op vakantie

  Onbezorgd op vakantie gaan begint natuurlijk met een topbestemming. Dat is op zich al een hele klus. Maar heeft u uw vakantieplekje gekozen dan is het ook tijd om even na te denken over de bescherming van uw vakantieplezier met een reisverzekering.Veel van onze klanten hebben al een doorlopende reisverzekering. Maar voor wie ( nog ) niet goed verzekerd is vindt u hier wat tips.

  Lees Meer...

 •  

  Sparen? Beleggen? Begin eerst eens met geld opzij zetten

  Als wij praten met jonge cliënten over het opbouwen van vermogen leggen wij altijd uit dat het in de eerste jaren niet uitmaakt wat je doet (sparen, beleggen of aflossen), maar juist dát je wat doet en dat het stelselmatig wordt gedaan.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact