Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Dossier ketenvorming

Ketenvorming is HOT in de medische wereld! Er wordt met enige regelmaat over geschreven. U vindt hier de artikelen die wij hierover hebben gepubliceerd.

Ketenvorming: ontwikkelingen in de veterinaire praktijk, najaar 2017

Tijd is geld, maar voor wie?

7 december 2017

Sinds medio 2015 ontwikkelen zich ketens binnen de veterinaire wereld. Deze ketens benaderen eigenaren met de vraag of zij hun praktijk willen verkopen. Zo willen zij een veterinair imperium opbouwen, om dit eventueel weer met stevige winst door te verkopen.

Ketenvorming update: investeringsmaatschappijen

En wat is je praktijk je waard?

12 april 2017

Onlangs is Evidensia samengegaan met het Britse IVC; wat betekent dat eigenlijk? Wat betekent de komst van ketens voor jou en je praktijk?  Wat is jouw praktijk je waard?

Laat je als praktijkeigenaar voorlichten en voorrekenen wat er in en met jouw praktijk mogelijk is en bepaal welke richting je met je praktijk op wenst te gaan.

Ketenvorming in Nederland

14 november 2016

Vooruitkijken naar 2017huskies-273409_640

Peter van Brakel

In februari 2016 schreef ik over mijn bevindingen ten aanzien van de ketenvorming in Nederland door buitenlandse investeerders (Evidensia, AniCura, CVS en DGN). Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er sindsdien aan de oppervlakte in ieder geval niet zo veel gebeurd.

Mijn collega-praktijkadviseurs Robert Meijer en Philip Jaspers en ik krijgen uiteenlopende adviesvragen van dierenartsen in het kader van ketenvorming.

Binnen Raadgevers hebben wij de ketenvorming in de tandartsen- en apothekersmarkt al van dichtbij meegemaakt. We kennen het klappen van de zweep! Er zijn voorbeelden van succes, gematigd succes en falen bekend. Het tegenhouden van deze ontwikkeling is geen optie, kansen zien en daarop inspelen is het devies. Peter van Brakel – praktijkadviseur dierenartsen.

22 maart 2016

Ketenvorming in Veterinair Nederland is hot!

Over ‘haastige spoed’, zin en onzin van overgenomen worden

Heeft u het artikel in het FD over de ontwikkelingen in de mondzorg gelezen? Voor u waarschijnlijk geen nieuws, maar het artikel geeft een goede beschrijving van een trend die al langer zichtbaar is. Niet alleen in de mondzorg, maar ook in de dierenartsensector.

17 februari 2016

Ketens rukken op in de Nederlandse tandzorg

Artikel geschreven door Peter van Brakel gepubliceerd in het officiële tijdschrift van de KNMvD: het Tijdschrift voor Diergeneeskunde nr. 8

augustus 2015

Concurrentie van de tuincentrum dierenarts

Starterstips

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Dossier Ketenvorming
Laatste nieuws
 •  

  Compensatieregeling zwangerschaps- en bevallingsuitkering

  Vanwege een wijziging in de Wazo in mei 2005, verviel de zwangerschap,- en bevallingsuitkering voor de vrouwelijke zelfstandige. Vanaf juni 2008 kregen zij opnieuw recht op een uitkering vanuit de ZEZ. De vrouwen in de periode tussen mei 2005 en juni 2008 konden dus geen aanspraak doen op een zwangerschapsuitkering. Minister Koolmees heeft daarvoor de compensatieregeling in het leven geroepen.

  Lees Meer...

 •  

  Veranderingen in de wet geboorteverlof op til

  In februari heeft de Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees een wetsvoorstel gepresenteerd waarin de partner recht krijgt op meer verlof bij de geboorte van een baby. Nu krijgen partners na de geboorte nog 2 dagen betaald verlof, maar vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat de partner een hele week verlof krijgt.

  Lees Meer...

 •  

  DBA tot 1 januari 2020 in de ijskast

  De wet die een einde moest maken aan schijnzelfstandigheid wordt tot 2020 in de ijskast gezet. Daarna moet nieuwe wetgeving klaar zijn. Dat schrijven minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Snel (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. De handhaving van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) was eerder al opgeschort tot 1 juli van dit jaar.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact