Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Dossier ketenvorming

Ketenvorming is HOT in de medische wereld! Er wordt met enige regelmaat over geschreven. U vindt hier de artikelen die wij hierover hebben gepubliceerd.

Ketenvorming: ontwikkelingen in de veterinaire praktijk, najaar 2017

Tijd is geld, maar voor wie?

7 december 2017

Sinds medio 2015 ontwikkelen zich ketens binnen de veterinaire wereld. Deze ketens benaderen eigenaren met de vraag of zij hun praktijk willen verkopen. Zo willen zij een veterinair imperium opbouwen, om dit eventueel weer met stevige winst door te verkopen.

Ketenvorming update: investeringsmaatschappijen

En wat is je praktijk je waard?

12 april 2017

Onlangs is Evidensia samengegaan met het Britse IVC; wat betekent dat eigenlijk? Wat betekent de komst van ketens voor jou en je praktijk?  Wat is jouw praktijk je waard?

Laat je als praktijkeigenaar voorlichten en voorrekenen wat er in en met jouw praktijk mogelijk is en bepaal welke richting je met je praktijk op wenst te gaan.

Ketenvorming in Nederland

14 november 2016

Vooruitkijken naar 2017huskies-273409_640

Peter van Brakel

In februari 2016 schreef ik over mijn bevindingen ten aanzien van de ketenvorming in Nederland door buitenlandse investeerders (Evidensia, AniCura, CVS en DGN). Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er sindsdien aan de oppervlakte in ieder geval niet zo veel gebeurd.

Mijn collega-praktijkadviseurs Robert Meijer en Philip Jaspers en ik krijgen uiteenlopende adviesvragen van dierenartsen in het kader van ketenvorming.

Binnen Raadgevers hebben wij de ketenvorming in de tandartsen- en apothekersmarkt al van dichtbij meegemaakt. We kennen het klappen van de zweep! Er zijn voorbeelden van succes, gematigd succes en falen bekend. Het tegenhouden van deze ontwikkeling is geen optie, kansen zien en daarop inspelen is het devies. Peter van Brakel – praktijkadviseur dierenartsen.

22 maart 2016

Ketenvorming in Veterinair Nederland is hot!

Over ‘haastige spoed’, zin en onzin van overgenomen worden

Heeft u het artikel in het FD over de ontwikkelingen in de mondzorg gelezen? Voor u waarschijnlijk geen nieuws, maar het artikel geeft een goede beschrijving van een trend die al langer zichtbaar is. Niet alleen in de mondzorg, maar ook in de dierenartsensector.

17 februari 2016

Ketens rukken op in de Nederlandse tandzorg

Artikel geschreven door Peter van Brakel gepubliceerd in het officiële tijdschrift van de KNMvD: het Tijdschrift voor Diergeneeskunde nr. 8

augustus 2015

Concurrentie van de tuincentrum dierenarts

Starterstips

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Dossier Ketenvorming
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact