dierenarts en adviseur

Deel 1: Het beste van twee werelden

Met ouders die dierenarts zijn, wist ik al van kleins af aan dat ik dierenarts wilde worden. Mijn ouders hadden me nog aangemoedigd om ook te kijken naar andere studies, maar daar had ik geen oor naar. Na mijn middelbare school begon ik dan ook met goede moed aan de studie diergeneeskunde.

Tijdens mijn studie ontdekte ik al dat mijn interesses veel breder waren dan het praktische werk alleen. Ik merkte dat ik – in tegenstelling tot de meeste dierenartsen – een interesse had ontwikkeld in de overige zaken rondom een dierenartsenpraktijk, zoals marketing, communicatie, personeel en de financiën. Best verassend als je aanvankelijk van plan was om dagelijks met dieren te werken. Tijdens mijn master heb ik gekozen om de minor Bestuur en Beleid te doen, waardoor ik via mijn stage bij Raadgevers Kuijkhoven terecht kwam.

Twee jaar geen dier gezien

De eerste twee jaren na mijn afstuderen heb ik geen dier meer aangeraakt. Ik heb mij bij Raadgevers Kuijkhoven volledig ondergedompeld in de wereld van de cijfertjes. Hier heb ik de kans gekregen om me te verdiepen in financiën. Ik leerde van alles over ondernemerschap, financieringen, hypotheken, verzekeringen, accountancy, praktijkmanagement, fiscaliteiten en ga zo maar door.

Veterinaire bloed

Maar, het veterinaire bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na verloop van tijd kwam de wens om als praktiserend dierenarts aan de slag te gaan langzaam weer naar boven. Ik ben in gesprek gegaan met mijn collega’s en mijn leidinggevenden om te kijken of ik deze twee werelden zou kunnen combineren. Gelukkig waren zij erg enthousiast en kreeg ik groen licht om op zoek te gaan naar een parttime baan als dierenarts.

Twee banen

En dat is gelukt! Sinds augustus van dit jaar werk ik op dinsdag en donderdag als dierenarts in een gezelschapsdierenpraktijk. Gelukkig heb ik een leuke praktijk kunnen vinden, waar ik twee vaste dagen kan werken zonder diensten. Anders werd de combinatie van deze twee banen wel heel ingewikkeld.

Deze combinatie van dierenarts én adviseur voor medisch ondernemers biedt mij ontzettend veel uitdaging en plezier. Want wat is het afwisselend! De ene dag moet ik mijn hersenen kraken over een goodwill berekening voor een praktijkovername om vervolgens de dag erna in de operatiekamer te staan en een legio aan diersoorten in de spreekkamer op bezoek te krijgen.

Volg mij

Ik ben Ilonka Wahl, 27 jaar. Dierenarts en adviseur voor dierenartsen en tandartsen. Dit artikel is de start van een serie over mijn ervaringen. De volgende artikelen zullen de komende tijd verschijnen op de website en LinkedIn.

Deel dit verhaal:
Geschreven door:
Gratis kennismakingsgesprek Contact
10 gratis starterstips voor jouw start als medisch ondernemer
10 gratis starterstips pdf

Leuk dat je onze website bezoekt. Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren, maken wij gebruik van functionele en analytische cookies. Wij gebruiken geen tracking cookies. Naast het accepteren van de cookies, kun je deze ook beheren via 'Cookie instellingen'.
Accepteer cookiesCookie instellingen