Cybercrime: de onzichtbare inbraak
Organisaties worden steeds afhankelijker van data. Moderne criminelen doen dan ook nog meer hun best om geraffineerder te werk te gaan om digitaal in te breken. De kans op een ouderwetse inbraak wordt steeds kleiner, tegenwoordig verschaft een inbreker zich steeds vaker digitaal toegang tot je eigendommen.
Onveilig gevoel
Cybercrime, je hoort er steeds meer over. Nederlanders voelen zich tegenwoordig veiliger op straat dan online. Het onveilige gevoel wordt vooral veroorzaakt doordat de crimineel vaak niet te herkennen is. De mailtjes die gebruikt worden zijn steeds lastiger te doorgronden en veel mensen en bedrijven worden slachtoffer van deze vorm van criminaliteit.
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat meer dan 10% van de kleine bedrijven slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. De gevolgen zijn vaak groot want je krijgt vaak te maken met hoge kosten. Met name de zorgbranche is een kwetsbare sector en het aantal incidenten stijgt. Een dergelijk cyberincident heeft niet alleen gevolgen voor jou als ondernemer maar raakt ook je klanten. Wij adviseren je dan ook om je verzekeringsportefeuille uit te breiden met onze cyberriskverzekering.
Wat kun je doen?
- Kijk op de site van veilig internetten. Daar kun je lezen wat je kunt doen om cybercrime te voorkomen. Voor jou persoonlijk, maar ook voor je bedrijf.
- Regel dat het risico is afgedekt. Met een cyberriskverzekering zorg je dat de gevolgen van cybercrime beperkt worden. Vraag een aanvraagformulier aan. Op de infographic kun je zien wat er allemaal onder de dekking valt.
- Doe altijd aangifte. Hoe meer de politie en het OM weet over cybercriminaliteit, hoe meer kans er is de daders te pakken.
Voor meer informatie
Wil je meer weten over dit product? Neem dan contact op met ons kantoor of mail naar praktijken@raadgevers.nl. Daar kun je ook een aanmeldformulier opvragen.