Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Actualiseren verzekering belangrijk!

Verzekeringen zijn voor uw onderneming belangrijk. Bepaalde risico’s moet u nu eenmaal afdekken, omdat de mogelijke financiële consequenties van een schade of ongeval te groot kunnen zijn. Naast het simpelweg verzekeren van het risico is het ook belangrijk dat u uw verzekeringen ‘up to date’ houdt; dat uw verzekeringen aansluiten bij de werkelijke situatie.

Actualiseren

Uw onderneming ontwikkelt zich stapsgewijs. Uw verzekeringspakket groeit meestal met vertraging mee. Dat kan er toe leiden dat uw verzekering niet meer de werkelijke situatie weergeeft. U heeft de dekking uitgebreid of een extra dekking toegevoegd, maar de samenhang is verdwenen. Dit kan in het geval van schade leiden tot grote teleurstellingen en kan zelfs een bedreiging vormen voor het voortbestaan van uw onderneming. Onderverzekering is niet ondenkbaar. Met alle gevolgen van dien.
Uw verzekeringen verdienen dus een regelmatige update, zodat de dekking weer exact aansluit bij de fase waarin uw onderneming zich bevindt.
Een voorbeeld
Tandartspraktijk Jansen heeft een bedrijfsschadeverzekering met een verzekerd bedrag van € 100.000. Er breekt brand uit en de daadwerkelijke brutowinst blijkt dan € 150.000 euro te zijn. Dit soort situaties kunt u beter vermijden.

Wat kunt u doen

Heel simpel. U geeft elke belangrijke wijziging in uw omstandigheden aan ons door. Groter pand, meer patiënten, andere omzet, minder personeel… e.d. Wanneer u ons goed op de hoogte houdt van uw situatie kunnen wij uw verzekering goed laten aansluiten bij de feitelijke situatie binnen uw praktijk.

Actualisering AOV

Bij deze verzekering vragen wij elk jaar naar de wijzigingen in uw omstandigheden. Maar mocht er tussentijds iets veranderen. Laat het ons toch even weten.
Voor meer informatie of het doorgeven van wijzigingen kunt u mailen naar info@raadgevers.nl of bellen met Raadgevers Kuijkhoven op telefoonnummer 030 252540010 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  Compensatieregeling zwangerschaps- en bevallingsuitkering

  Vanwege een wijziging in de Wazo in mei 2005, verviel de zwangerschap,- en bevallingsuitkering voor de vrouwelijke zelfstandige. Vanaf juni 2008 kregen zij opnieuw recht op een uitkering vanuit de ZEZ. De vrouwen in de periode tussen mei 2005 en juni 2008 konden dus geen aanspraak doen op een zwangerschapsuitkering. Minister Koolmees heeft daarvoor de compensatieregeling in het leven geroepen.

  Lees Meer...

 •  

  Veranderingen in de wet geboorteverlof op til

  In februari heeft de Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees een wetsvoorstel gepresenteerd waarin de partner recht krijgt op meer verlof bij de geboorte van een baby. Nu krijgen partners na de geboorte nog 2 dagen betaald verlof, maar vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat de partner een hele week verlof krijgt.

  Lees Meer...

 •  

  DBA tot 1 januari 2020 in de ijskast

  De wet die een einde moest maken aan schijnzelfstandigheid wordt tot 2020 in de ijskast gezet. Daarna moet nieuwe wetgeving klaar zijn. Dat schrijven minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Snel (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. De handhaving van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) was eerder al opgeschort tot 1 juli van dit jaar.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact