Kans op arbeidsongeschiktheid
We hebben al een aantal redenen gegeven om een AOV af te sluiten.
Maar wat is eigenlijk de kans op arbeidsongeschiktheid?
Hoe zit het met de kans op arbeidsongeschiktheid
Het is lastig om exacte cijfers te vinden over het aantal zelfstandigen dat arbeidsongeschikt raakt en een uitkering krijgt. Vaak is ook nog een kwestie van welke definitie je gebruikt. Daarom houden we het simpel.
In het derde kwartaal van 2020 bestond de werkzame beroepsbevolking uit 8.936.000 mensen. Hiervan waren er 7.402.000 werknemer en dus 1.533.000 zelfstandig ondernemer.
We nemen aan dat de kans om duurzaam arbeidsongeschikt te worden voor een zelfstandige even groot is als voor een werknemer, maar waarschijnlijk is de kans voor zelfstandigen groter, omdat werknemers beschermd worden door de Arbowet en zo minder risico lopen.
In september 2020 waren 134.350 werknemers duurzaam arbeidsongeschiktheid. Dit is 1,8% van het totale aantal werknemers in derde kwartaal van 2020. Veronderstelt mag worden dat van de zelfstandig ondernemers er 27.594 duurzaam arbeidsongeschikt zijn.
Het risico van tijdelijke arbeidsongeschiktheid laten we voor het gemak achterwege. Maar de financiële consequentie hiervan mag niet onderschat worden.
Wil je een en ander nakijken? Hieronder vind je de links naar de informatie van het CBS.
Kosten en nazorg
Kosten AOV-advies
Om je goed te kunnen adviseren over een AOV moeten wij jouw financiële- en praktijksituatie goed in kaart brengen. Goed advies kost tijd en geld.
Met je eigen adviseur maak je hier concrete afspraken over.
Nazorg: AOV-Monitor
Een AOV sluit je af voor een lange tijd. Misschien wel tot je 68ste. In die tijd kan veel gebeuren. Ziekte of arbeidsongeschiktheid, een gewijzigd inkomen, een andere baan of nieuwe wetgeving.
Wij vinden het belangrijk dat je AOV bij jouw situatie blijft passen. Om die reden stellen wij – na het afsluiten van de AOV – een AOV Monitor verplicht voor de nazorg van je verzekering. Zo kunnen wij vinger aan de pols houden, je adviseren over wijzigingen en actie ondernemen, als dat nodig is. Daardoor zijn je zaken op orde en zullen ze dat ook blijven.
Mocht je arbeidsongeschikt worden, dan maken wij een dossier aan, checken de dekking, monitoren de schadeprocedure en controleren de schade-uitkeringen. Tevens fungeren wij als sparringpartner voor jouw gesprekken met een arbeidsdeskundige, keurend arts en anderen.
Documenten
Lees hier meer over onze dienstverlening. Je vind er onze dienstenwijzer, algemene voorwaarden, privacyverklaring, over risico’s afdekken en dienstverleningsdocumenten.
Andere zaken
Wil je meer weten over de producten en diensten van Raadgevers Kuijkhoven, je
vind hier een overzicht.