Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Het nut van doelen bij beleggen

Doelen als baken in vermogensplanning

doelenDoelen zijn belangrijk voor beleggers die vooruit willen denken en een positieve beleggerservaring willen hebben. Deze beleggers denken na over doelen die zij willen verwezenlijken, proberen deze doelen zo concreet mogelijk te maken en maken vervolgens een plan om deze doelen zo goed mogelijk te kunnen bereiken door te beleggen.

Voorbeelden van doelen vindt u hier.

De weerbarstige praktijk

Klinkt allemaal goed, maar om dit allemaal te kunnen doen, heeft u een binair brein nodig, dat ervoor zorgt dat u de hele tijd de gestelde doelen in het vizier houdt en waarbij u, zo nodig, plannen bijstelt.

Naast deze uitdaging op het gebied van uw persoonlijke financiële huishouding, heeft u ook nog een flinke dosis beleggingskennis nodig om u te helpen met de selectie van beleggingen en het samenstellen en monitoren van uw portefeuille en dat allemaal binnen een zeer dynamische marktomgeving. Voor veel beleggers een (lood)zware opgave.

De kracht van doelen

Doelbeleggen is een belangrijk onderdeel van Beleggen met Advies. Wij maken daarbij beleggers bewust van de kracht van het stellen van doelen als kern van hun vermogensplanning. Door doelen te stellen kunnen beleggers veel bewuster in het hier en nu uitvoering geven aan het plan om deze doelen te bereiken. Doelen zorgen voor focus en betrokkenheid van beleggers. Wij onderschrijven daarom het citaat van managementgoeroe Peter Drucker: “Unless commitment is made, there are only promises and hopes, but no plans.”

Vermogensplanning ontleed

Een groot voordeel van het stellen van beleggingsdoelen is dat het verschillende variabelen met elkaar verbindt, zodat er een cijfermatig kan worden gepland in een vermogensplanning.

Onze vermogensplanning is eenvoudig van opzet en gebaseerd op de volgende variabelen: uw beleggingshorizon (lees: over welke periode gaat u beleggen), uw beleggersprofiel (lees: wat voor belegger u bent), de samenstelling en het risicoprofiel van uw beleggingen, het verwachte rendement van deze beleggingen, de verwachte volatiliteit (beweeglijkheid) van deze beleggingen en, tot slot, uw inleg (periodiek en/of eenmalig).

Bij Beleggen met Advies helpen wij beleggers met het samenstellen van hun beleggingen door deze variabelen te koppelen aan ons eigen beleggingsbeleid. Vanuit dit beleggingsbeleid hebben een aantal modelportefeuilles samengesteld die passen binnen een bepaald risicoprofiel. Wij raden beleggers aan om te beleggen in een portefeuille met een risicoprofiel dat past bij hun beleggersprofiel.

Zodra een belegger een passende portefeuille heeft gekozen gaan wij aan de slag met de vermogensplanning. In het planningsproces is het te verwachten rendement de primaire variabele, omdat er echt een aanname wordt gedaan over hoe de beleggingen in de toekomst zullen renderen. De beweeglijkheid van de koersen van de beleggingen (ook wel volatiliteit genoemd) zijn daarentegen gebaseerd op de prijsbewegingen van de beleggingen in het verleden.

Als bekend is hoeveel geld een belegger (periodiek) wil inleggen, gebruiken wij de hiervoor genoemde rendements- en volatiliteitsverwachtingen om te berekenen hoeveel jaar er nodig is om het beleggingsdoel met een hoge mate van waarschijnlijkheid te kunnen bereiken. Is nog niet bekend hoeveel men wil inleggen, dan kunnen wij berekenen welk bedrag er moet worden ingelegd om het beleggingsdoel te kunnen bereiken.

Positieve beleggerservaring

Met Beleggen met Advies willen wij zorgen voor een positieve beleggerservaring bij beleggers. Wij helpen daarom beleggers met het vaststellen en concretiseren van doelen en plannen vanuit de overtuiging dat dit uiteindelijk zal bijdragen tot gewenst beleggersgedrag en een positieve beleggerservaring.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Uw eigen adviseur vertelt u graag over de ins en outs van Beleggen met Advies. Meer informatie kunt u hier vinden.

Auteur : Mark Kiesbrink

Mark Kiesbrink

Ik geef juridisch advies, maak en beoordeel contracten en adviseer over vermogensopbouwGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact