Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

robbie wijzendVeranderingen in uw belastingzaken

Robbie informeert u

Het team van Robbie Kompleet heeft naar aanleiding van o.a. Prinsjesdag een aantal veranderingen geïnventariseerd. Robbie Kompleet ziet toe op de verdere ontzorging van medici. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld de belasting aangifte, ondernemerschap, de administratie e.d.

Robbie wil u informeren over:

Het prinsjesdageffect

De derde dinsdag van September 2016 presenteerde de regering de miljoenennota en het belastingplan voor 2017. Dit is wat Robbie vindt dat u moet weten:

 1. Wijzigingen heffingskortingen;
  de laagste inkomens krijgen een iets hogere korting; hogere inkomens worden verder in heffingskorting beperkt.
 2. Heeft u een BV? Binnen de vennootschapsbelasting (Vpb) – wat o.a. B.V.’s verschuldigd zijn – gaat een tarief van 20% gelden tot een winst van € 250.000. Dat is nu € 200.000. In 2018 en verder wordt deze grens opgetrokken naar € 350.000. Boven deze grens is het tarief 25%.
 3. Per 2018 zijn scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Hiervoor in de plaats komt wel een nieuw systeem, los van het belastingsysteem.

Veranderingen in Box 3 (sparen en beleggen)

Wat gaat er veranderen?

Tot 2017 was de vermogensheffing voor iedereen gelijk. Nu komen er veschillende categorieën waarin vermogen wordt ondergebracht. Dat is gunstig voor kleinere spaarders en beleggers. Heeft u meer vermogen dan gaat u meer belasting betalen (zie tabel).

prinsjes-dag-en-robbie-tabel-1

Wat betekent dit in de praktijk?

Grofweg gaat iedereen met een vermogen tot ± € 325.000 er in de nieuwe situatie op vooruit. In de tabel hieronder ziet u hoe uw grondslag sparen en beleggen vanaf 2017 wordt berekend.

nieuwe-tabel-schijf-groter-lettertype-nog-groter

Heeft u een fiscale partner? Dan mag u de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen verdelen op de manier die voor u beiden het voordeligst is. U berekent ieder uw eigen voordeel en de belasting die over dat voordeel wordt betaald.

Belastingvrije spaarbedrag

Het belastingvrije spaarbedrag gaat omhoog naar € 25.000 per persoon.

Voorbeelden

Voorbeelden berekening voordeel uit grondslag sparen en beleggen
alleenstaande met € 125.000 spaargeld
u heeft spaargeld met uw fiscale partner en geeft ieder de helft van de grondslag op
u heeft spaargeld met uw fiscale partner en u geeft de hele grondslag op

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw eigen situatie? Neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact