Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Krijgt u geld terug bij annulering van uw reis?

Met een doorlopende annuleringsverzekering op vakantie

U geeft uw geld graag uit aan een reis of vakantie, want naast ontspanning levert het u voorpret en waardevolle herinneringen op. Als vlak voor vertrek opeens iets gebeurt waardoor u moet annuleren, is dat behoorlijk vervelend. Met een annuleringsverzekering krijgt u in zo’n geval de annuleringskosten vergoed, zodat u later alsnog op reis kunt. Voorkom dus dubbele pech en sluit een annuleringsverzekering af!

allrisk annuleringsverzekering

Allrisk annuleren. Foto: Pixabay

Waarvoor heeft u een annuleringsverzekering?
Deze redenen om te annuleren zijn standaard verzekerd in de annuleringsverzekering:

1. U, een familielid in de eerste of tweede graad of een huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek  of raakt ernstig gewond door een ongeval.
2. Een familielid in de derde graad overlijdt.

U of uw partner wordt zwanger en dit heeft directe gevolgen voor uw geboekte reis.

U, een medeverzekerde, een huisgenoot of uw inwonend kind moet een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan.

U krijgt binnen 30 dagen voor het begin van de reis onverwacht een huur- of een nieuwbouwwoning. U bent ook verzekerd als u tijdens uw reis aanwezig moet zijn bij de overdracht van uw bestaande woning. Maar alleen als u geen invloed heeft op de opleverings- of overdrachtsdatum.

In totaal zijn 15 annuleringsredenen standaard verzekerd. Voor al deze gebeurtenissen geldt dat ze onvoorzien zijn, onverwacht moeten optreden en tijdens de looptijd van deze dekking gebeuren.

Standaard of allrisk annuleringsverzekering?

U kunt voor uw reis een standaard annuleringsverzekering of een allrisk annuleringsverzekering kiezen. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw doorlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen die plaatsvinden buiten uw schuld. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend of heeft u nagelaten deze gebeurtenis te voorkomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Annuleren is al erg genoeg...

Geen negatief reisadvies. Foto: Pixabay

Allrisk Annuleringsverzekering

Heeft u de allrisk annuleringsverzekering voor uw reis? Dan bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt. Of als u door de recente aanslagen het niet ziet zitten om naar Istanbul te vliegen, terwijl er geen negatief reisadvies is.

U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Op de standaard annuleringsverzekering is dit niet gedekt.

Let op! U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

Een waarnemer op uw annuleringsverzekering

Als u wilt, kunt u een waarnemer meeverzekeren. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt op uw werk, of die op uw huis past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, wilt u misschien uw reis annuleren of eerder terugkeren zodat u zelf de boel weer draaiende kunt houden. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Meer informatie?

Wilt u deze verzekering afsluiten of een offerte ontvangen? Neemt u dan contact op met Kees van Rietschoten. Hij is bereikbaar op kvanrietschoten@raadgevers.nl of 030 25 25 440.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  De nieuwe zorgpremies voor 2018

  Premie is belangrijk, maar u wilt natuurlijk vooral goed verzekerd zijn. Kiest u puur op premie, dan kunt u nog wel eens duur uit zijn. Wij adviseren u om goed te letten op wat de verschillende verzekeraars u te bieden hebben. Het loont in ieder geval om te vergelijken.

  Lees Meer...

 •  

  Tijdelijke regeling aftrekbaarheid restschuld vervalt

  De overheid heeft aangekondigd dat per 1 januari 2018 de huidige regeling ‘aftrekbare rente bij restschuldfinanciering’ vervalt. Wat zijn de gevolgen voor de maandlasten?

  Lees Meer...

 •  

  Ons beleggingsbeleid in een notendop

  Het formuleren van een beleggingsbeleid is niet eenvoudig. Iedere stap in het proces moet goed zijn doordacht. Het is een iteratief proces, dat ook periodiek moet worden gereviewd. Wij realiseren dat dit voor veel beleggers ondoenlijk is. Toch is het hebben van een goed beleggingsbeleid essentieel voor een positieve beleggingservaring. Daar ligt dan ook de kracht van Beleggen met Advies. Als adviseur nemen wij voor u deze taak uit handen en formuleren en reviewen voor u het beleggingsbeleid en een daarbij passende belegging.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact