Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Half november komen alle zorgverzekeraars met de nieuwe premies en voorwaarden voor de zorgverzekering 2016. Tijdens Prinsjesdag is er wel al het een en ander duidelijk geworden.

Zorgpremie
De verwachting is dat uw zorgpremie in 2016 ongeveer € 7 per maand duurder zal zijn. U betaalt € 84 extra premie op jaarbasis.

Uiterlijk 19 november 2015 moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend hebben gemaakt. Misschien wilt u dan uw zorgverzekering aanpassen. Wij zullen u op onze site informeren over de ontwikkelingen. U kunt dan bekijken wat u voor 2016 wilt doen. Wij adviseren u graag.

Uw verzekering
De basisverzekering wordt samengesteld door de overheid. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Er zijn vergoedingen en/of medicijnen geschrapt, maar weer andere zijn toegevoegd.
Hoe aanvullende verzekeringen er uit zien bepalen de verzekeraars zelf. Ook hier verandert er regelmatig het een en ander. Premies, maar vooral ook de inhoud van de zorgpakketten.
Het is even puzzelen om te kijken wat goed bij u past en of u iets wilt aanpassen. U heeft tot 1 januari 2016 de tijd om dit te doen.

Eigen risico
Sinds de invoering in 2008 stijgt het eigen risico ieder jaar. Ook dit jaar gaat het omhoog. In 2016 is het eigen risico € 385 in plaats van € 375 in 2015. Een inflatiecorrectie.

Zorgtoeslag
Ook de zorgtoeslag stijgt. Met € 6 per maand.

U kunt van ons een overzicht verwachten van de premies en pakketten van de grote zorgverzekeraars op het moment dat de nieuwe premies en voorwaarden bekend gemaakt worden. Via onze site kunt u dan uw premie berekenen en informatie bekijken over de veranderingen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag verder.10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  Feminisering binnen de diergeneeskunde en de invloed hiervan op ondernemerschap

  In een eerder artikel ( 18 maart j.l.) heeft u kunnen lezen over onze stagiaire Ilonka Wahl. Inmiddels heeft zij het onderzoek voor haar master afgerond. In dit artikel leest u een samenvatting van haar bevindingen. Het gehele artikel kunt u via deze pagina inzien of downloaden.

  Lees Meer...

 •  

  Onbezorgd op vakantie

  Onbezorgd op vakantie gaan begint natuurlijk met een topbestemming. Dat is op zich al een hele klus. Maar heeft u uw vakantieplekje gekozen dan is het ook tijd om even na te denken over de bescherming van uw vakantieplezier met een reisverzekering.Veel van onze klanten hebben al een doorlopende reisverzekering. Maar voor wie ( nog ) niet goed verzekerd is vindt u hier wat tips.

  Lees Meer...

 •  

  Sparen? Beleggen? Begin eerst eens met geld opzij zetten

  Als wij praten met jonge cliënten over het opbouwen van vermogen leggen wij altijd uit dat het in de eerste jaren niet uitmaakt wat je doet (sparen, beleggen of aflossen), maar juist dát je wat doet en dat het stelselmatig wordt gedaan.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact