Raadgevers Kuijkhoven
uw adviseur voor ondernemen met zorg

Half november komen alle zorgverzekeraars met de nieuwe premies en voorwaarden voor de zorgverzekering 2016. Tijdens Prinsjesdag is er wel al het een en ander duidelijk geworden.

Zorgpremie
De verwachting is dat uw zorgpremie in 2016 ongeveer € 7 per maand duurder zal zijn. U betaalt € 84 extra premie op jaarbasis.

Uiterlijk 19 november 2015 moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend hebben gemaakt. Misschien wilt u dan uw zorgverzekering aanpassen. Wij zullen u op onze site informeren over de ontwikkelingen. U kunt dan bekijken wat u voor 2016 wilt doen. Wij adviseren u graag.

Uw verzekering
De basisverzekering wordt samengesteld door de overheid. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Er zijn vergoedingen en/of medicijnen geschrapt, maar weer andere zijn toegevoegd.
Hoe aanvullende verzekeringen er uit zien bepalen de verzekeraars zelf. Ook hier verandert er regelmatig het een en ander. Premies, maar vooral ook de inhoud van de zorgpakketten.
Het is even puzzelen om te kijken wat goed bij u past en of u iets wilt aanpassen. U heeft tot 1 januari 2016 de tijd om dit te doen.

Eigen risico
Sinds de invoering in 2008 stijgt het eigen risico ieder jaar. Ook dit jaar gaat het omhoog. In 2016 is het eigen risico € 385 in plaats van € 375 in 2015. Een inflatiecorrectie.

Zorgtoeslag
Ook de zorgtoeslag stijgt. Met € 6 per maand.

U kunt van ons een overzicht verwachten van de premies en pakketten van de grote zorgverzekeraars op het moment dat de nieuwe premies en voorwaarden bekend gemaakt worden. Via onze site kunt u dan uw premie berekenen en informatie bekijken over de veranderingen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag verder.10 Starterstip

Bij Raadgevers Kuijkhoven adviseren we medische ondernemers al meer dan 40 jaar bij de uitoefening van hun vak. Goed advies is gewoon broodnodig.
Download PDF
Laatste nieuws
 •  

  Compensatieregeling zwangerschaps- en bevallingsuitkering

  Vanwege een wijziging in de Wazo in mei 2005, verviel de zwangerschap,- en bevallingsuitkering voor de vrouwelijke zelfstandige. Vanaf juni 2008 kregen zij opnieuw recht op een uitkering vanuit de ZEZ. De vrouwen in de periode tussen mei 2005 en juni 2008 konden dus geen aanspraak doen op een zwangerschapsuitkering. Minister Koolmees heeft daarvoor de compensatieregeling in het leven geroepen.

  Lees Meer...

 •  

  Veranderingen in de wet geboorteverlof op til

  In februari heeft de Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees een wetsvoorstel gepresenteerd waarin de partner recht krijgt op meer verlof bij de geboorte van een baby. Nu krijgen partners na de geboorte nog 2 dagen betaald verlof, maar vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat de partner een hele week verlof krijgt.

  Lees Meer...

 •  

  DBA tot 1 januari 2020 in de ijskast

  De wet die een einde moest maken aan schijnzelfstandigheid wordt tot 2020 in de ijskast gezet. Daarna moet nieuwe wetgeving klaar zijn. Dat schrijven minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Snel (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. De handhaving van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) was eerder al opgeschort tot 1 juli van dit jaar.

  Lees Meer...

Gratis kennismakingsgesprek Contact